Blijft de omzet van Emté steken?

Met het oog op de concurrentieslag die in de supermarktwereld woedt, is het steeds van belang om te kijken hoe de cijferontwikkeling is. Bij de Sligro Food Group zijn ze er nog niet zeker van. Op het eerste oog lijkt het erop dat supermarktketen Emté niet zo goed presteert.

Gevolg van late Pasen?

Zo nam de identieke omzet in het eerste kwartaal met 1,2 procent af. Niet fijn in een marktsegment waar elke keten juist probeert extra markt naar zich toe te halen. Emté was binnen de Sligro Food Group een negatieve uitzondering. Voor de gehele groep steeg de omzet stevig met een kleine 6 procent. De reden dat de Sligro Food Group nog niet zeker is over de prestaties van Emté, komt door de laat vallende Pasen dit jaar. De omzet die rond deze feestdagen werd behaald, zal pas in de cijfers over het tweede kwartaal van 2017 zichtbaar worden.

Emté bezig met nieuwe formule

Emté zit midden in een ombouw van haar formule. Die formule draagt de naam 3.0 en is pas in een deel van de winkels gerealiseerd. Nu al is echter duidelijk dat de omzet in deze nieuw vormgegeven winkels achterblijft bij de verwachtingen. Dit kan overigens best veroorzaakt worden door aanloopproblemen. Het blijkt dat het moeilijk is om de exploitatie van deze vernieuwde winkels op orde te brengen.

Zekerheid pas na het tweede kwartaal

De cijfers van Emté over het eerste kwartaal liggen als volgt: de omzet kwam uit op 203 miljoen euro en bleef daarmee 1 miljoen euro steken onder de omzet over het eerste kwartaal van 2016. Maar hiermee is niet alles gezegd. De top van Sligro stelt immers dat met de Paasdagen een omzetgedeelte ter grootte van 5 miljoen euro samenhangt. Zat de Paasomzet vorig jaar in het eerste kwartaal, dit jaar groeit hij pas aan bij het tweede kwartaal. Het is dus nog even afwachten hoe hoog dat kwartaalcijfer zal zijn.

Be the first to comment on "Blijft de omzet van Emté steken?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*