Geld beleggen voor je pensioen: drie tips

Wil jij luxe leven als je met pensioen bent? Dan kun je ervoor kiezen om wat extra geld te sparen voor je oude dag. Dit kun je doen door zelf geld opzij te zetten op de spaarrekening, maar je kunt je geld ook voor je laten werken. Dit doe je door geld te beleggen, zodat je later op de winsten van jouw beleggingen kunt leven. Lijkt je dit wel wat? Lees dan in dit artikel met welke drie tips je jouw beleggingen voor de toekomst zo succesvol mogelijk insteekt.

 

Tip 1: lees je goed in

Het is belangrijk om veel over beleggen te weten voor je echt begint met investeren. Weet je niets over beleggen, dan kun je namelijk onmogelijk de juiste beslissingen maken bij het investeren. Lees je daarom goed in en je weet precies wat je wel en niet moet doen om echt geld te verdienen met beleggen. Wil je even oefenen of je jouw kennis goed in de praktijk kunt brengen? Open dan een demo account bij een broker om zonder geld te beleggen en je komt er vanzelf achter of je de principes van het beleggen onder de knie hebt.

 

Tip 2: wacht niet te lang

Geld beleggen voor je pensioen is iets wat veel mensen willen, maar het is ook iets wat veel mensen steeds uitstellen. Ze willen wel geld investeren in een luie toekomst, maar ze willen hier het liefst morgen dan mee beginnen. Is morgen eenmaal aangebroken, dan stellen ze het openen van die beleggingsrekening toch weer uit. Wil je echt geld investeren in je toekomst, dan moet je hier niet te lang mee wachten. Hoe langer je wacht, hoe minder geld je verdient voor de toekomst. Zonde, want het openen van een beleggingsrekening kost niet veel tijd en je bent blij als je dit gedan hebt.

 

Tip 3: blijf je portefeuille updaten

Begin je op je dertigste met beleggen voor de toekomst, dan is het vreemd als je op je vijftigste nog precies dezelfde portefeuille hebt. Pleeg regelmatig onderhoud om alles up-to-date te houden en je verdient meer geld.

Be the first to comment on "Geld beleggen voor je pensioen: drie tips"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*