Investeren in vastgoed: twee mogelijkheden om geld te verdienen

Het gaat goed met de huizenmarkt in Nederland. Er zijn niet alleen meer mensen die een huis kopen om zelf in te wonen, maar er zijn ook meer en meer mensen die in vastgoed investeren door een woning aan te schaffen. Twijfel jij erover om een pand te kopen als investering en hier geld mee te verdienen? Lees dan in dit artikel welke twee mogelijkheden je hebt om geld te verdienen met vastgoed, zodat je kunt achterhalen welke manier het beste bij jou past.

 

Mogelijkheid #1: het verhuren van een aangekocht pand

Koop je een appartement in Amsterdam, dan kun je hier geld mee verdienen door het appartement te verhuren. Je zorgt ervoor dat de huur net wat hoger is dan de hypotheek en je maakt iedere maand een beetje winst op het pand. Zo betaal je de hypotheek terug, maar verdien je tegelijkertijd een mooi zakcentje. Heb je de hypotheek eenmaal afgelost, dan worden jouw verdiensten groter en groter.

 

Mogelijkheid #2: het verkopen van een aangekocht pand

Je kunt een aangekocht pand verhuren om hier geld mee te verdienen, maar je kunt er ook voor kiezen om een aangekocht pand opnieuw te verkopen. Het kopen van een pand vraagt om een grote investering, maar je kunt er wel veel geld mee verdienen als je hetzelfde pand met veel winst kunt verkopen. Lukt dit niet met de huidige staat van het pand? Dan verbouw je het pand om de waarde te verhogen, zodat je het later voor winst kunt verkopen.

 

Het kopen van een pand om het pand te verbouwen en met winst te verkopen, wordt ook wel het flippen van een pand genoemd. Voorwaarde voor deze vorm van vastgoedbeleggen, is dat je de verbouwkosten zo laag mogelijk houdt. Hoe lager de verbouwkosten, hoe hoger de winst.

Be the first to comment on "Investeren in vastgoed: twee mogelijkheden om geld te verdienen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*