Renault Twizzy wordt open source

Twizzy

Misschien is hij niet eens zo bekend bij het grote publiek. maar als je de Renault Twizzy goed bekijkt, begrijp je direct dat het hier gaat om een revolutionair concept.

 

Twizzy’s voor verschillende rijbewijzen

Daarmee is niet bedoeld dat het om een concept voertuig gaat. Want er rijden al vele Twizzy’s op de weg. Het model is verkrijgbaar in twee motorversies. Eén model heeft als topsnelheid 45 km per uur en kan dus met een bromfietsrijbewijs worden bereden. Het andere type haalt 80 km en vraagt dus om een volwaardig rijbewijs. Belangrijk is vooral dat de Twizzy elektrisch is. Hij heeft wel enige concurrentie, maar die is verwaarloosbaar. Zo wordt door een bedrijf in het Amerikaanse West-Virginia een microscopisch klein autootje gemaakt dat er een beetje op lijkt. Dit karretje draagt de naam ZEV T3-1 Micro en wordt helemaal dicht gebouwd. Hierin schuilt een belangrijk verschil met de Renault Twizzy. Maar is het niet op het comfort van gesloten rijden, dan wint de Twizzy het op straatlengte qua esthetiek.

 

Verder ontwikkelen op basis van Twizzy-technologie

Intussen leek het Renault een goed idee om haar kennis met het grote publiek te delen. In het bijzonder vindt het merk onderzoekers en ontwikkelaars erg interessant. Overeenkomstig de open source methodiek die wordt toegepast bij software, stelde Renault onlangs de techniek van de Twizzy vrij ter beschikking. De fabrikant maakte dit in januari bekend in Las Vegas. Het open source platform van de Twizzy, met bijbehorende software, mag door iedereen worden gebruikt om verder te ontwikkelen. Renault denkt dat innovatieve ontwikkelingen op deze manier veel goedkoper worden, omdat iedereen nu naar eigen inzicht met de techniek aan de slag kan gaan. Zo ook het Britse bedrijf StreetDrone, dat inmiddels met de open source Twizzy aan de slag is gegaan. Het bedrijf wil een ‘StreetDrone One’ ontwikkelen die voorbereid is voor autonoom rijden. Het is de bedoeling dat iedereen kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een autonoom rijdend elektrisch voertuig. Dit allemaal op basis van deze StreetDrone One. Het Britse bedrijf StreetDrone hoopt dat veel ontwikkelaars en bedrijven bij hun initiatief zullen aanhaken. StreetDrone werkt in partnerschap met Renault.

 

 

Be the first to comment on "Renault Twizzy wordt open source"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*