Sir Kensington’s verkocht aan Unilever

De Amerikaanse producent van biologische mayonaise en ketchup Sir Kengsington’s wordt officieel overgenomen door Unilever. Dit heeft Unilever enkele dagen geleden zelf bekend gemaakt, zonder verdere financiële details met betrekking tot de deal naar buiten te brengen. Meer over het Amerikaanse bedrijf Sir Kensington’s en de overname van deze organisatie door Unilever, lees je op deze pagina.

 

Sir Kensington’s: een Amerikaans producent van biologische sauzen

Sir Kensington’s is een Amerikaans bedrijf dat in 2010 opgericht werd. Het bedrijf produceert voornamelijk biologische mayonaise en ketchup en staat vooral om deze producten bekend, maar verkoopt ook mosterd en andere soorten sauzen. De producten van het Amerikaanse bedrijf worden voornamelijk verkocht bij biologische winkelketens.

 

Unilever wil meer duurzame producten verkopen

Unilever heeft Sir Kensington’s niet voor niets overgenomen. Het bedrijf wil meer duurzame producten verkopen en heeft daarom dit merk aangetrokken. Volgens Unilever past de acquisitie van Sir Kensington’s in de strategie van Unilever om duurzamere merken te verkopen, met duurzame producten als biologische sauzen.

 

Bloomberg: 140 miljoen dollar betaald voor Sir Kensington’s

Naar verwachting wordt de transactie tussen Sir Kensington’s en Unilever al binnen enkele weken afgerond. Hierna blijven de oprichters van Sir Kensington’s in hun huidige functie. Wat er met de rest van de medewerkers gebeurt, is nog niet bekend.

 

Diverse bronnen hebben aan Bloomberg gemeld dat de overname Unilever ongeveer 140 miljoen dollar kost. Waar deze bronnen hun informatie vandaan hebben en of dit bedrag klopt, is niet bekend. Unilever en Sir Kensington’s willen zelf niets zeggen over de waarde van de overname. Wel is 140 miljoen dollar een realistisch bedrag voor een bedrijf als Sir Kensington’s. De kans is dus groot dat het bedrag van 140 miljoen dollar dat Bloomberg door heeft gekregen van diverse bronnen, wel ongeveer klopt.

Be the first to comment on "Sir Kensington’s verkocht aan Unilever"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*