Vraag naar goud op hoogste niveau in vijf jaar

De vraag naar goud steeg in de maand november naar het hoogste niveau in maar liefst vijf jaar tijd. Beleggers speelden massaal in op de scherpe daling in prijzen door de overwinning van Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen en zo steeg de vraag explosief.

 

De Gold Investor Index: dit doet de prijs van goud

BullionVault houdt de Gold Investor Index bij, die ons laat zien wat de prijs van goud doet. De index laat de balans zien tussen particuliere beleggers die goudposities innemen of uitbreiden en investeerders die hun positief afbouwen of verkopen. Komt de stand boven de 50 uit, dan betekent dit dat er meer kopers dan verkopers zijn.

 

De Gold Investor Index steeg in november naar 59,3 en dit is het hoogste niveau sinds de maand december in 2011. In de maand oktober van dit jaar was de stand nog 56,8. Het is overigens geen record, want in de maand september van het jaar 2011 stond het niveau van de index op 71,7.

 

Beleggers profiteren van korting op bescherming

De reden dat er nu zo veel goud wordt gekocht, heeft volgens experts te maken met het feit dat goud nu voor een vrij lage prijs wordt aangeboden. Er is veel onzekerheid op de financiële markten, onder andere door de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, en dan is er meer vraag naar een veilige haven voor beleggers. Goud is een veilige haven en omdat deze belegging nu voor een lagere prijs wordt aangeboden, kopen veel beleggers goud. In feite krijgen ze een veilige haven met korting, waardoor ze minder hoeven te betalen voor de bescherming van hun beleggingsportefeuille.


 

Be the first to comment on "Vraag naar goud op hoogste niveau in vijf jaar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*