Goede beleggers

goede belegger

De top 10 karaktereigenschappen van goede beleggers

Beleggen kun je leren, maar het zit deels ook in je. Heb je bepaalde karaktereigenschappen, dan heb je een flinke voorsprong bij beleggen. Grote beleggers met flinke rendementen waar veel andere beleggers jaloers op zijn, lijken vaak op elkaar. Welke karaktereigenschappen zij allemaal hebben, lees je in de top 10 karaktereigenschappen van goede beleggers op deze pagina.

Karaktereigenschap #1: geduld. Wil je veel rendement behalen, dan moet je geduldig zijn. Winst maak je namelijk niet in een oogwenk, maar hier moet je altijd even de tijd voor nemen.

Karaktereigenschap #2: discipline. Gaat het wat minder goed met je investeringen? Dan moet je voldoende discipline hebben om toch achter je keuzes te blijven staan. Het terugtrekken van slechte beslissingen moet je nooit meteen doen, want dan snijd je jezelf juist in de vingers.

Karaktereigenschap #3: consistentie. Een goede belegger zorgt ervoor dat hij of zij altijd consistent belegt. Geen vreemde sprongen en wanhoopspogingen, maar een stabiele aanpak.

Karaktereigenschap #4: focus. Een goede belegger houdt de focus op daadwerkelijke beleggingen en filtert eventuele ruis er altijd uit om goed te blijven presteren.

Karaktereigenschap #5: doorzettingsvermogen. Het opbouwen van een aantrekkelijk vermogen door middel van beleggen kost tijd. Wil je succesvol zijn met geld investeren, dan heb je zeker doorzettingsvermogen nodig.

Karaktereigenschap #6: incasseringsvermogen. Soms verlies je geld, wat je gewoon moet incasseren en als een klein minpuntje van het beleggen moet zien. Zie het dus niet als grote tegenslag, maar als domme pech.

Karaktereigenschap #7: verantwoordelijkheid. Voor alle keuzes die je maakt als belegger, moet je verantwoordelijkheid nemen. Ook moet je altijd verantwoordelijke keuzes maken, want het gaat wel om echt geld!

Karaktereigenschap #8: leergierigheid. Een goede belegger blijft zich altijd ontwikkelen, ook als het al jaren goed gaat met zijn beleggingen en als hij zelfs als expert wordt gezien door andere beleggers.

Karaktereigenschap #9: kritisch zijn. Een goede belegger kijkt kritisch naar zichzelf en durft zichzelf ook streng aan te spreken op verkeerde beslissingen.

Karaktereigenschap #10: besluitvaardigheid. Tot slot is een goede belegger besluitvaardig: hij of zij maakt bepaalde keuzes en blijft hierachter staan, ook als het minder gaat. Knopen doorhakken, dat is waar het om gaat bij beleggen.

Be the first to comment on "Goede beleggers"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*