Bedrijf verlaat de beurs: wat nu?

Als een bedrijf naar de beurs gaat, kun je hier een of meerdere aandelen van kopen. Je hebt nu in het betreffende bedrijf geïnvesteerd en verdient hier geld mee. Alleen als een bedrijf op de beurs actief blijft, kun je jouw aandelen houden. Heb je aandelen in een bedrijf dat de beurs verlaat? Dan verandert de situatie. Wat er in dit geval gebeurt, lees je op deze pagina.

 

Aankondiging van verlaten beurs

Als een beursgenoteerd bedrijf besluit de beurs te verlaten, krijg je dit altijd te horen als belegger. Heb je een of meerdere aandelen in het bedrijf, dan word je altijd op de hoogte gebracht van het nieuws. Je kunt hier niets meer aan veranderen, maar je hoort het in ieder geval wel op tijd.

 

Voorstel voor beleggers

Bij de aankondiging dat een bedrijf de beurs gaat verlaten, krijg je vaak direct een voorstel. Krijg je dit voorstel niet meteen, dan krijg je hier later een nieuw bericht over. Een bedrijf dat de beurs verlaat, moet beleggers namelijk altijd een voorstel doen.

 

Het bedrijf kan je vragen je aandelen te verkopen tegen een vast bedrag. Wil je dit niet, dan kun je met het bedrijf in gesprek gaan over een ander voorstel. De meeste beleggers kiezen er echter voor om hun aandeel of aandelen tegen de vaste prijs te verkopen. Doe je dit niet, dan kun je namelijk ook te maken krijgen met een flink verlies. Zijn de aandelen na het verlaten van de beurs niets meer waard, dan zit jij met een groot verlies.

 

In het prospectus van de organisatie lees je wat de algemene voorwaarden van jouw belegging zijn. Krijg je het bericht dat de organisatie de beurs gaat verlaten, maar staat er verder nog geen voorstel in het bericht? Dan kun je het prospectus lezen om erachter te komen waar je aan toe bent. Ook als je niet met het voorstel akkoord wil gaan, kun je het prospectus raadplegen om te achterhalen wat je mogelijkheden nu nog zijn.

Be the first to comment on "Bedrijf verlaat de beurs: wat nu?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*